English Grammar Verbs Questions Exercise Practice Set For All Competitive Exams

4.3/5 - (7 votes)
English Grammar Verbs Questions Exercise Practice Set For All Competitive Exams
English Grammar Verbs Questions Exercise Practice Set For All Competitive Exams

नमस्कार दोस्तों आज के सभी प्रश्न सभी Competitve Exams के लिए महत्वपूर्ण है आप सभी को रोजाना ऑनलइन टेस्ट देना चाहिए यह सभी English Grammar Verbs Questions के महत्वपूर्ण प्रश्न है इसलिए इसका ऑनलाइन टेस्ट जरूर देना इससे आप सभी को एक्साम्स में बोहत फायदा होगा |

निचे दिए गए English Grammar Verbs Questions टेस्ट में आपको 25 प्रश्न दिए गए है दोस्तों सभी प्रश्न आने वाले सभी एक्साम्स के लिए महत्वपूर्ण हे इसलिए आप इन सभी प्रश्नो का टेस्ट जरूर दे आप सभी को आपका रिजल्ट Online Test ख़तम होने के बाद मिल जाएगा |

Note –  टेस्ट में अच्छा स्कोर करने के लिए निचे दिए गए प्रश्नो को एक बार पढ़े उसके बाद आप ऑनलइन टेस्ट दे इससे आप टेस्ट में अच्छा स्कोर कर पाओगे |

English Grammar Verbs Questions Online Test For All Competitive Exams

0%
5

English Grammar Verbs Questions Online Test

Q. They like ....... For a walk

Q. I like .......... To school.

Q. Keshav enjoys.......... More than playing cricket.

Q. The children........... Made a mess in the kitchen.

Q. He wanted the children........ The piano.

Q. The verb form of hard is ...........

Q. Ram ....... Play cricket when he was younger.

Q. It is time you ....... Home

Q. I ......... Rather die than join the gang of terrorists

Q. The metal and mineral sector............ Currently highly volatile.

Q. ....... A Walk in the morning will improve your health

Q. Government must. ........ the rise in prices

Q. The exact reasons for their disagreement............ yet to be made public

Q. There ....... Any message from my teacher since she moved to London

Q. The chairman as well as the members........ To blame for this misfortune.

Q. He... In Delhi for two years but has not seen the India gate.

Q. I'm sorry........ the mistake.

Q. He ....... Her that she would pass.

Q. On account of an accident, the traffic on the GT road was.........

Q. As you sow...... Shall you reap?

Q. I wish I.......... Her to clean the house.

Q. Liya......... Her homework yet.

Q. I ...... heard to establish the validity of the theory from the morning.

Q. The officer ....... Leave to his secretary

Q. The delegates listen to the speaker..........

Your score is

The average score is 47%

0%

STUDY WHATSAP GROUP
100+ Top Test Series Click Here
English Online Test  Click Here
Reasoning Online Test  Click Here 
Latest Test Series  Click HERE 

English Grammar Verbs Questions से सम्बंधित 25+ महत्वपूर्ण Questions For All Competitive Exams

Q1. They like ……. For a walk

Ans. Going

Q2. I like ………. To school.

Ans. To go 

Q3. Keshav enjoys………. More than playing cricket.

Ans. Swimming

Q4. The children……….. Made a mess in the kitchen.

Ans. Have

Q5. He wanted the children…….. The piano.

Ans. To learn

Q6. The verb form of hard is ………..

Ans. Harden

Q7. Ram ……. Play cricket when he was younger.

Ans. Could

Q8. It is time you ……. Home

Ans. Went

Q9. I ……… Rather die than join the gang of terrorists

Ans. Would

Q10. The metal and mineral sector………… Currently highly volatile.

Ans. Is

Q11. ……. A Walk in the morning will improve your health

Ans. Going for

Q12. Government must. …….. the rise in prices

Ans. Check

Q13. The exact reasons for their disagreement………… yet to be made public

Ans. Are

Q14. There ……. Any message from my teacher since she moved to London

Ans. Has not been

Q15. The chairman as well as the members…….. To blame for this misfortune.

Ans. Is

Q16. He… In Delhi for two years but has not seen the India gate.

Ans. Has been living

Q17. I’m sorry…….. the mistake.

Ans. For

Q18. He ……. Her that she would pass.

Ans. Assured

Q19. On account of an accident, the traffic on the GT road was………

Ans. Disrupted

Q20. As you sow…… Shall you reap?

Ans. So

Q21. I wish I………. Her to clean the house.

Ans. Had asked

Q22. Liya……… Her homework yet.

Ans. Has not done

Q23. I …… heard to establish the validity of the theory from the morning.

Ans. Have been trying

Q24. The officer ……. Leave to his secretary

Ans. Granted

Q25. The delegates listen to the speaker……….

Ans. Attentively 

सरकारी नौकरियों फ्री टेस्ट सीरीज की जानकारी के लिए हमारे ग्रुप को जॉइन करें लिंक नीचे दिए गए है-

Join WhatsApp Group  Click Here 
Join Telegram Group  Click Here 

अंतिम शब्द

मैं आशा करता हूं आप सभी को यह सभी English Grammar Verbs Questions के महत्वपूर्ण प्रश्न Quiz In HindI पसंद आए होंगे और आप सभी ने सारे पर आसानी से याद कर लिए होंगे यह सभी प्रश्न बहुत ही ज्यादा महत्वपूर्ण है आपको यह ऑनलाइन टेस्ट पसंद आया है तो इसको अपने सभी दोस्तों के साथ अपने सभी स्टडी व्हाट्सएप ग्रुप में शेयर जरूर करें जिससे आप सभी विद्यार्थियों की मदद कर पाए और हमारी भी धन्यवाद दोस्तों |

Leave a Comment