Social Media Group Cards
WhatsApp Group Join Now
Telegram Group Join Now

New Cabinet Ministers 2024 Most Important 25 Questions Quiz

3.5/5 - (6 votes)
New Cabinet Ministers 2024 Most Important 25 Questions Quiz
New Cabinet Ministers 2024 Most Important 25 Questions Quiz

Most Important Current Affairs Questions of Cabinet Ministers 2024. These Questions Are very Important FOR Upcoming Exams.

If you are preparing for any exams these questions are essential because we all know current affairs play a very important role in exams we have provided you with wise current affairs so today’s topic is Cabinet Ministers 2024-related questions.

New Cabinet Ministers 2024 Most Important 25 Questions Quiz

0%
106

New Cabinet Ministers 2024 Quiz

Q. Who is the current Minister of Defence?

Q. Who is the current Minister of Commerce and Industry; Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution; and Minister of Textiles

Q. Who holds the portfolio for Environment, Forest and Climate Change?

Q. The Minister of Panchayati Raj is:

Q. Who handelling Minister of Women and Child Development?

Q. Dr. Mansukh Mandaviya holds which of the following portfolios?

Q. Who is the current Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution?

Q. The Ministry of Civil Aviation is headed by:

Q. Which minister has the Environment, Forest and Climate Change?

Q. Which minister is associated with Minister of Social Justice and Empowerment?

Q. Who is the current Minister of Home Affairs; and Minister of Cooperation?

Q. Shri Ashwini Vaishnaw is handlining of which ministry?

Q. Who is the current Minister of Road Transport and Highways?

Q. Who is the current Minister of Finance; and Minister of Corporate Affairs

Q. Who is the current Minister of Petroleum and Natural Gas in India?

Q. Who is the current Minister of Ministry of social justice and empowerment ?

Q. Who is the current Minister Food Processing Industries

Q. Who holds the portfolio Of Development of North Eastern region ?

Q. The Minister of Tribal Affairs is:

Q. Who handelling Ministery of agriculture and farmers welfare ; ministry of rural development

Q. Dr. Subramaniam S. Jayshankar holds which of the following portfolios?

Q. Who is the current Minister of Ministry of Power ?

Q. The Ministry of Education

Q. Who holds the ministry of tourism ?

Q. C.R. Patil holds which of the following portfolios?

Your score is

The average score is 60%

0%

New Cabinet Ministers 2024 Most Important 25 Questions

Q1. Who is the current Minister of Defence?

A) Shri Raj Nath Singh
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: A) Shri Raj Nath Singh

Q2. Who is the current Minister of Commerce and Industry; Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution; and Minister of Textiles

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Shri Anurag Singh Thakur
C) Shri Parshottam Rupala
D) Shri Piyush Goyal

Answer: D) Shri Piyush Goyal

Q3. Who holds the portfolio for Environment, Forest and Climate Change?

A) Dr. Mahendra Nath Pandey
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Shri G. Kishan Reddy

Answer: B) Shri Bhupender Yadav

Q4. The Minister of Panchayati Raj is:

A) Shri G. Kishan Reddy
B) Shri Parshottam Rupala
C) Dr. Mahendra Nath Pandey
D) Shri Rajiv Ranjan

Answer: D) Rajiv Ranjan

Q5. Who handelling Minister of Women and Child Development?

A) Shri Hardeep Singh Puri
B) Smt. Annpurna Devi
C) Shri Bhupender Yadav
D) Shri Parshottam Rupala

Answer: B) Smt. Annpurna Devi

Q6. Dr. Mansukh Mandaviya holds which of the following portfolios?

A) Minister of Tourism
B) Minister of Culture
C) Minister of Development of North Eastern Region
D) Minister of Labour and Employment

Answer: D) Minister of Labour and Employment

Q7. Who is the current Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution?

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Shri Prahlad Joshi
C) Shri G. Kishan Reddy
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: B) B) Shri Prahlad Joshi

Q8. The Ministry of Civil Aviation is headed by:

A) Shri Kinjarapu Rammohan Naidu
B) Shri G. Kishan Reddy
C) Shri Anurag Singh Thakur
D) Shri Hardeep Singh Puri

Answer: A) Shri Kinjarapu Rammohan Naidu

Q9. Which minister has the Environment, Forest and Climate Change?

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Parshottam Rupala
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: B) Shri Bhupender Yadav

Q10. Which minister is associated with Minister of Social Justice and Empowerment?

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Dr. Virender Kumar

Answer: D) Dr. Virender Kumar

Q11. Who is the current Minister of Home Affairs; and Minister of Cooperation?

A) Shri Amit Shah
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: A) Shri Amit Shah

Q12. Shri Ashwini Vaishnaw is handlining of which ministry?

A) Chemicals and Fertilizers
B) Home Affairs
C) Minister of Railways
D) ALL

Answer: C) Minister of Railways

Q13. Who is the current Minister of Road Transport and Highways?

A) Shri Amit Shah
B) Shri Nitin Jairam Gadkari
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: B) Shri Nitin Jairam Gadkari

Q14. Who is the current Minister of Finance; and Minister of Corporate Affairs

A) Shri Amit Shah
B) Shri Nitin Jairam Gadkari
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Smt. Nirmala Sitharaman

Answer: D) Smt. Nirmala Sitharaman

Q15. Who is the current Minister of Petroleum and Natural Gas in India?

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: C) Shri Hardeep Singh Puri

Q16. Who is the current Minister of Ministry of social justice and empowerment ?

A) Shri Raj Nath Singh
B) Shri Bhupender Yadav
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Virendra Kumar

Ans. D

Q17. Who is the current Minister Food Processing Industries

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Chirag Paswan
C) Shri Parshottam Rupala
D) Shri Piyush Goyal

Answer: B ). Chirag Paswan

Q.18 Who holds the portfolio Of Development of North Eastern region ?

A) Dr. Mahendra Nath Pandey
B) Jyotiraditya M. Scindia
C) Shri Hardeep Singh Puri
D) Shri G. Kishan Reddy

Answer: B) Jyotiraditya M. Scindia

Q19. The Minister of Tribal Affairs is:

A) Shri G. Kishan Reddy
B) Shri Parshottam Rupala
C) Dr. Mahendra Nath Pandey
D) Jural Ornam

Answer: D) Jural Ornam

Q20. Who handelling Ministery of agriculture and farmers welfare ; ministry of rural development

A) Shiv Raj Singh Chauhan
B) Smt. Annpurna Devi
C) Shri Bhupender Yadav
D) Shri Parshottam Rupala

Answer: A) Shiv Raj Singh Chauhan

Q21. Dr. Subramaniam S. Jayshankar holds which of the following portfolios?

A) Minister of Tourism
B) Minister of Culture
C) Minister of Development of North Eastern Region
D) Minister of Foreign affairs

Answer: D) Minister of Foreign affairs

Q22. Who is the current Minister of Ministry of Power ?

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Manohar Lal
C) Shri G. Kishan Reddy
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: B) Manohar Lal

Q23. The Ministry of Education

A) Shri Kinjarapu Rammohan Naidu
B) Shri G. Kishan Reddy
C) Shri Dharmendra Pradhan
D) Shri Hardeep Singh Puri

Answer: C) Shri Dharmendra Pradhan

Q24. Who holds the ministry of tourism ?

A) Shri Mansukh Mandaviya
B) Shri Gajendra Singh Shekhawat
C) Shri Parshottam Rupala
D) Dr. Mahendra Nath Pandey

Answer: B) Shri Gajendra Singh Sekhawat

Q25. C.R. Patil holds which of the following portfolios?

A) Minister of Tourism
B) Jal Shakti Mantralaya
C) Minister of Development of North Eastern Region
D) Minister of Foreign affairs

Answer: B) Jal Shakti Mantralaya

If you like our posts please share these posts with our friends these questions are very important for exams.

Leave a Comment